Dogs are not our whole life,
but they make our lives whole.

Een hond is al lang niet meer ‘zomaar een hond’ . Ze worden meer en meer als lid van het gezin gezien. Daarom is een photoshoot wel op zijn plaats. Aa

Animal portraiture


Dogs are not our whole life,
but they make our lives whole.

Een hond is al lang niet meer ‘zomaar een hond’ . Ze worden meer en meer als lid van het gezin gezien. Daarom is een photoshoot wel op zijn plaats. Aangezien ik nooit in een studio werk,maar altijd in de natuur, maken we samen een leuke wandeling door het bos of park. Op de mooiste plekjes stoppen we om foto’s te nemen. Het werkt leuk als je hond al wat commando´s kent die we kunnen toepassen tijdens de shoot.
De mooiste beelden van een hond maak je zonder leiband. Dat geeft een veel ´vrijere´ look. Moest dit niet mogelijk zijn vraag ik wel om een zo dun mogelijke leiband mee te nemen. Die kan ik makkelijk wegwerken met photoshop.
Indien je dit niet hebt,geef je me gewoon op voorhand een seintje en dan zorg ik hier wel voor.
Ik raad ook aan om snoepjes of koekjes mee te nemen. Een beloning voor hun harde werk is wel verdiend.
Onlangs kreeg ik de vraag om een terminaal hondje te fotograferen. Ze hadden slecht nieuws ontvangen en het was een kwestie van dagen. Ik heb toen mijn afspraken opgeschoven zodat we nog een photoshoot hebben kunnen doen van de kleine knapperd. Achteraf heb ik te horen gekregen van mijn klant dat ze enorm veel waarde hecht aan de foto’s en dat ze de pijn toch deels verzacht hebben. Dus moest je in zulke tragedie terecht komen, twijfel dan niet om contact op te nemen zodat we samen nog een leuke herinnering kunnen maken.